Sunday, March 3, 2013

Muffins cu scortisoara si topping cu fulgi de ovaz si zahar brun

Muffins-urile sunt la mare cautare la noi, sunt nelipsite din pachetelul de la scoala,asa ca mereu ne uitam dupa  noi retete si combinatii. Iata una care ne-a placut tare mult.
Ne-am inspirat de AICI


Ingrediente:
125 gr faina
75 gr zahar
1 cup de fulgi de ovaz (1 cup = 1 cana de 200 ml)
3 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
3 linguri ulei
1 ou
200 ml lapte
Topping:
4 linguri fulgi de ovaz
1 lingura scortisoara Kotanyi
1 lingura unt topit
2 linguri zahar brun

Amestecam faina,zahar,fulgi de ovaz si sarea intr-un bol. Adaugam ingredientele lichide (ou,lapte,ulei) si amestecam doar cat sa se incorporeze.
Punem formele de muffins in tava si punem cu lingura compozitie.
Amestecam ingredientele pentru topping si punem deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit si le coacem 15-20 de minute.

No comments:

Post a Comment